Relatiegeschenken die leuk zijn voor mens én bij en waarom dat extra fijn is!

Bij PureLabels hebben we duurzaamheid, eerlijkheid, compassie voor onze aarde en persoonlijke, bedachtzame presentjes voor de belangrijke mensen om ons heen hoog in het vaandel staan. Hoe mooi is het als je dan producten mag aanbieden die op ál deze waarden aansluiten?! PureLabels vindt relatiegeschenken en cadeaus een prachtige manier om waardering en erkenning te laten zien, maar we vinden het ook belangrijk om te streven naar eerlijke en verantwoorde geschenken. Hieronder willen we je graag laten kennismaken met één van onze nieuwe ambassadeurs en een greep uit onze groene relatiegeschenken.

Maak kennis met een nieuw vriendje van Doortje; Betty de Bij! Betty is onze ambassadeur voor alle groei & bloei producten en zal af en toe in beeld vliegen om te vertellen waarom zij en haar vlijtige vriendjes éxtra blij zijn met de relatiegeschenken die in deze categorie vallen. Ze is ook op te sturen als een brievenbuscadeautje of een begeleidend kaartje bij geschenken om jouw zakelijke relaties, personeel of collega's BIJ-zonder te bedanken voor alles wat ze doen!

Wat veel mensen zich niet beseffen, is dat bijen enorm veel impact hebben op dingen die wij elke dag tot onze beschikking hebben. Wist je namelijk dat wij door deze fantastische wezens kunnen genieten van maar liefst de hélft van alle producten die je vindt in de supermarkt? Als de bij uitsterft zie je dit direct terug in de schappen van je lokale supermarkt; natuurlijk geen honing meer, maar ook geen chocolade, de meeste stukken fruit, groenten, een groot gedeelte van zuivelproducten enzovoort zullen verdwijnen als de bij verdwijnt.

De bij is eigenlijk de cupido van veel van onze gewassen; ze bestuift door neer te strijken op de bloemen van de gewassen en door stuifmeel te verzamelen en te verspreiden over verschillende planten. Dit proces is voor veel gewassen, bomen en bloemen cruciaal om zichzelf te kunnen voortplanten en om eetbare opbrengst te kunnen produceren! Die eetbare opbrengst verdwijnt vervolgens in de buiken van andere waardevolle dieren die bijvoorbeeld zorgen voor zuivel, waardoor wij op onze beurt producten uit alle schijven van de vijf kunnen eten.

Niet alleen dat, maar bijen dragen ook bij aan de productie van medicijnen en enorm veel andere huis, tuin - en keukenproducten die leven een stuk makkelijker maken. Dit willen we natuurlijk allemaal niet verliezen en je vraagt je misschien af wat wij als de gewone burger kunnen doen om ons steentje bij te dragen.

Geef groen & laat personeel groeien en bloemen bloeien

Het antwoord is verbazingwekkend simpel; Verras je personeel met een groei & bloei cadeau! Laat ze weten hoeveel ze worden gewaardeerd met een persoonlijke pluktuin, geef een DIY bloemetje cadeau of verras met een bubbels & munt pakketje voor dat personeelsfeestje dat hopelijk eindelijk kan doorgaan deze zomer. Of maak van het redden van onze natuur een personeelsuitje door het saaie grasveld bij kantoor te seedbomben en het uitzicht te verbeteren! Wees uniek en geef eens iets anders dan anders, een boompje bijvoorbeeld! Jij blij, zij blij, wij blij én de bij blij!


Wat je aandacht geeft groeit


Een personal favorite van zowel PureLabels als onze klanten; schattige tasjes, zakjes, doosjes & mikmakjes gevuld met een persoonlijke warme blijk van waardering en bloembolletjes en/of zaadjes. Niet alleen de boodschap zal de ontvanger van jouw cadeautje bijblijven; het cadeau zal uiteindelijk uitgroeien tot een weelde aan planten en bloemen waar erg lang van genoten kan worden. Eigenlijk geef je een tuin, wildboeket, bijenrestaurant én welgemeend bedankje tegelijk cadeau!

Er is voor ieder wat wils; van kruidentuintjes tot bloemen in alle kleuren van de regenboog en zelfs volledige (fruit)boompjes die tot op de mat voor de deur geleverd kunnen worden. Zorgvuldig uitgezocht en geschikt voor kleine ruimtes en zelfs de wat minder groene vingers. Tover balkonnen om in toscane met deze olijfboom bijvoorbeeld, zeer geschikt om in een pot te laten groeien! Kweek eigen kruiden en garnering en fleur zomersalades op met eetbare bloemen. Geef leven en geniet van alle hommels, bijen, vlinders en vogels die afkomen op deze duurzame, groene geschenken.


‘Make life, not war’


Zat van dat stuk braakliggende grond of het saaie grasveld bij kantoor? En zin om een klein beetje ontdeugend te zijn en wat leven in de brouwerij te brengen? Daar is een perfect cadeau voor, namelijk de seedbomb ofwel bloembommetjes! ‘Guerilla gardening of ‘seedbombing’ is de laatste tijd razend populair geworden en is tuinieren met een knipoog. De bloembommetjes zijn gevuld met een mix van zaden, klei, compost, en -afhankelijk van de soort die je kiest- omhuld met gerecyclede papierpulp. Dit mini ecosysteem heeft alleen nog een beetje water en een lanceerder nodig en ontpopt zichzelf na het neergooien in een zee van bloemen. Superleuk om samen met je team als teambuildingactiviteit te doen! Of maak er een wedstrijdje vergooien van, ook leuk.


Ook een beter leven voor mens & bij in India


In India worden theezakken gebruikt voor het vervoer van thee vanuit de theeplantage naar fabrieken, restaurants en hotels. De teabags zijn gemaakt van sterk en spatwaterdicht materiaal en hebben allemaal een eigen unieke print. De zakken worden -nadat ze hun functie hebben vervult- niet meer gebruikt en zo belanden al deze mooie zakken op de helaas op de vuilnisbelt.

Gelukkig grijpt Superwaste in en heeft samen met haar partner in India een mooie collectie innovatieve producten samengesteld. De theezakken krijgen een tweede leven en worden door een team van gepassioneerde workers voor een fairtrade loon omgetoverd tot de meest mooie handgemaakte sfeermakers als multifunctionele manden, tassen, sfeerlicht zakjes, slingers en bloempotten! Een uniek en stijlvol fairtrade en groen cadeau waarin je zaailingen kunnen uitgroeien tot grote sterke planten.


Fairtrade tuinieren en nooit meer je sleutels kwijt


 Om de bij én je relaties te vieren, hebben wij een BIJ-zonder speciaal pakketje samengesteld. Het brievenbus-proof doosje bevat een superwaste hangtuintje met een bijenmix, een (gepersonaliseerde) boodschap aan de ontvanger en een fairtrade gerecyclede vilten bijen sleutelhanger zodat sleutels verliezen verleden tijd is!

 Graag maken we je blij met cadeautjes die niet alleen leuk zijn voor de maker, gever en ontvanger, maar óók voor onze bijen en de aarde! Verras je waardevolle relaties met een duurzaam en verantwoord groeigeschenk, dat uit zal bloeien tot een prachtig stukje natuur waarvan op veel manieren genoten gaat worden.


Alvast bedankt namens Betty en alle andere vlijtige werkbijtjes!